Omgeving

De appartementen maken deel uit van het project het Kloppend Harthuis in Veenendaal Oost waaronder een gezondheidscentrum (o.a. huisarts, tandarts, apotheek), een winkelcentrum in wording en parkeerplaatsen. Het appartementencomplex staat in een sociaal veilige omgeving: een rustige woonomgeving waar bewoners ook ‘s avonds zonder extra risico’s alleen op straat kunnen lopen.
De appartementen van Ef5 zijn geclusterd op de tweede etage als open carré.

Het appartementencomplex 

In de centrale ingang(en) zijn liften beschikbaar. Het complex heeft  twee centrale ingangen voorzien van video-intercom.

Het appartement van Ef5

Het zijn zelfstandige appartementen met een woonkamer en open keuken, een slaapkamer, een badkamer en een berging.

De appartementen zijn voorzien van extra geluidwerende maatregelen. Het geluid van mechanische ventilatie, verwarming en omgevingslawaai zijn tot een minimum teruggedrongen. Ook zijn voorzieningen getroffen om het geluid van binnen naar buiten te beperken. Er is voldaan aan de bouweisen binnen de huisvestingskaders autisme wat is samengesteld door de Hogeschool Windesheim.

De appartementen hebben een eigen entree, brievenbus, deurbel en kijkglas. Een individuele berging is op de begane grond beschikbaar.

Voor zover nodig zijn domotica voorzieningen aangebracht.

Overige informatie

  • Betaalbare woonlasten: sociale huur, dus woonlasten die gedragen kunnen worden door bewoners met een minimum inkomen uit werk of uitkering (Wajong) ondersteund waar nodig door individuele huurtoeslag.
  • Begeleiding op maat: professionele begeleiding toegesneden op de aard van de beperking van de jongeren, gefinancierd uit de WMO of WLZ door middel van een persoonsgebonden budget ( PGB).
  • De woonvoorziening ligt in de nabijheid van algemene voorzieningen, winkels en gezondheidszorg-centrum (op loopafstand). Overige voorzieningen als bibliotheek en sportmogelijkheden zijn op fietsafstand aanwezig.
  • De woonvoorziening is qua geluid en toegankelijkheid zo prikkelarm mogelijk.
  • In het appartement kan de bewoner op zijn eigen wijze leven en zich dus ook desgewenst terugtrekken. De bewoner bepaalt zelf de inrichting van het appartement, wat hij/zij doet en wie hij/zij ontvangt.